Трима починали и 89 новозаразени за денонощието

Най-много са новите потвърдени проби в София - 24

18.06.2020 | 06:52 Редактор: Тодор Петров
Трима починали и 89 новозаразени за денонощието

От изследваните през последното денонощие 2054 проби 89 са с положителен резултат. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 3; Варна - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Ловеч - 4; Пазарджик - 4; Перник - 2; Плевен - 7; Пловдив - 12; Разград - 2; Сливен - 4; Смолян - 7; София област - 7; София град - 24; Стара Загора - 3; Шумен - 1; Ямбол - 1.

3542 са общо доказаните случаи на новия коронавирус у нас. Активни към момента са 1478 случая. 1880 са излекуваните лица, при които е бил констатиран Ковид-19. 63 от тях са регистрирани за последните 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 276 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. 12 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

С доказан Ковид-19 в България са регистрирани 329 медицински служители. През изминалото денонощие са установени три нови случая на медицински сестри.

До момента у нас са починали 184 лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Три нови смъртни случая са регистрирани през последното денонощие"

Мъж на 41 г. с пневмония, за който няма информация за съпътстващи заболявания

Жена на 65 г. с диабет

Жена на 60 г. със сърдечно и неврологично заболяване.

 От днес въвеждат едноседмична карантина в квартал "Седми" в Самоков, с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19.

Отчетен е бум на заразени с Ковид-19 в Шуменско. 27 са новите случаи, като повечето са от община Каолиново. Положителни проби са дали и 5 деца на възраст между 1 и 13 години. 8 работници от голямо предприятие в общинския център също са заразени. 

А в Перник затвориха детска градина, след като две от учителките са диагностицирани с коронавирус. 11 деца са поставени под карантина. От днес в квартал "Изток" в Кюстендил са в сила контролни пунктове на входовете и изходите на селището. Кварталът ще остане затворен до края на месеца заради разпространението на заразата. Там маските ще бъдат задължителни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Щабът много се надуваше като нямаше кой знае колко случаи, сега се разпусна когато има нужда. Сигнализирай за неуместен коментар