Idea Buildings за състоянието и бъдещето на имотния пазар

Повишено търсене на жилища с големи тераси и на къщи в близост до София

14.06.2020 | 11:28 Редактор: Тодор Петров

"Отговорни вкъщи" бяха едни от най-използваните думи по време на изолацията. Променихме ли генерално отношението си към своя дом и как реагира имотният пазар на случващото се?

Извънредното положение завари строително-инвестиционна компания Idea Buildings в прилично положение, тъй като са били във финалната фаза на 3 проекта и пред стартиране на други два.

"Не ни завари в средата на процеса. През тези два месеца работихме малка работна група в офиса и в намален състав по обектите. Основният персонал беше в неплатен отпуск, тъй като имахме нужда се ориентираме накъде ще тръгнат нещата, за да не излагаме хората си на риск", каза управителят на Idea Buildings Силвия Веселинова за Bulgaria ON AIR.

Обектите на компанията, които са в процес на работа, се развиват доста динамично, графикът вече е възстановен напълно, посочи тя.

"Какво е основното за Ковид-19? Останете си у дома. Е, за да си останете у дома, трябва да имате дом. А за да имате дом, трябва да си го купите. Много от хората възобновиха търсенето на жилища", коментира още Веселинова.

"Доста се повиши търсенето на жилища с големи тераси, на къщи в близост до столицата. Цялата тази карантина ни доведе до извода да бъдем в досег с природата", отбеляза управителят на Idea Buildings.

Първоначалната ѝ прогноза е била, че ще има понижение на цените на имотите, тъй като покупателната способност на хората е намаляла. Само че не трябва да се отчете субективният фактор, че домът е мястото, което ни дава сигурност и там се чувстваме защитени. 

"Строителният бизнес винаги е бил интерес за инвеститори и потребители. Ще се трансформира в различни посоки, но винаги ще бъде актуален и ще има бъдеще в него", завърши Силвия Веселинова.

Вижте целия разговор с нея във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Обезлюдяваща се държава, пък с такова търсене на имоти...ум да ти зайде. Сигнализирай за неуместен коментар