Конкурс за игра в хакатон на OIF

Условията за участие са гражданство в една от 23-те страни от Централна и Източна Европа, членки на OIF

12.06.2020 | 09:19 Редактор: Силвия Грозева
Конкурс за игра в хакатон на OIF

20 проекта на образователни видеоигри ще бъдат селекционирани и сред тях ще бъдат избрани трите най-добри, които ще получат по 1000 евро награда.

Организаторите, Международната организация по франкофония /OIF/, в която членува и България търсят професионалисти и аматьори, които да представят таланта на страните от общността в гейминг формата *Jeu Parle Francais*.

Създадените игри трябва да позволят на младежите-франкофони от всякаква възраст да изразят креативността като представят на широката публика и техническите и финансови партньори проектите си за видеоигри, които могат да станат инструмент за езиково обучение и представяне на културното разнообразие.

По време на хакатона авторите на игри ще се срещнат със специалисти в областта на гейминга /разработчици, дизайнери на игри, графици и автори/, които ще ги насочват, за да разширят познанията си в реализацията на проектите си.

Хакатонът е във формата на конкурс по следните теми:

  • Преподаване на френски език;
  • Образование и култура;
  • Туризъм /промотиране на 88те страни-членки на Международната организация по франкофония;
  •  Устойчиво развитие /с представяне на нови и зелени професии/;
  • Културно разнообразие, човешки ценности и гражданска активност.

Условията за участие са гражданство в една от 23-те страни* от Централна и Източна Европа, членки на OIF и представяне на уникален проект.

В хакатона ще бъдат допускани аматьори и професионалисти и селекцията ще бъде направена според темата и качеството на проектите.

Крайната дата за кандидатстване е 18 юни 2020г. в полунощ универсално време.

Подробности за участие.

 

*Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Китър, Хърватия, Естония, Грузия, Унгария, Косово, Литва, Латвия, Естония, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Словакия, Чехия и Украйна.