Затварят Околовръстното между "Младост" и "Горубляне" до 10 септември (обновена)

Преминаващите автомобили ще бъдат отклонявани към Северната скоростна тангента

12.06.2020 | 14:30 Редактор: Александра Иванова

От 14 юни, неделя, се затваря участък на столичния Околовръстен път за 4 месеца. Спирането на движението се налага заради разширението на Южната дъга на Околовръстното шосе на София. 

Отсечката от "Младост" до "Горубляне" ще бъде затворена от неделя на обяд до 10 септември. През близо четиримесечния ремонт ще бъде изградено изцяло ново трасе, което ще облекчи трафика по Околовръстното шосе. 

"Пътят ще изглежда с 6 ленти директно трасе, плюс разделителна ивица, две локални платна, с две ленти и тротоари от двете страни", посочи Георги Терзийски от АПИ.

Важен момент в изграждането на трасето ще бъде и реконструкцията на надлез, който не е ремонтиран над 40 години. 

"Опасен е. На негово място ще бъде изградено ново модерно съоръжение, което да отговаря на изискванията на проекта", увери Терзийски.

А докато тече ремонтът движението ще се осъществява по алтернативни маршрути. 

"Обходите, които заедно с АПИ сме обсъдили, ако говорим за локалния трафик, са Малинов, "Цариградско шосе". За трафика, който минава транзит през София, ще се насочва през Северна скоростна тангента, така както и трафикът, който влиза от Перник, дори и през "Княжево" – той ще бъде насочван наляво, през "Овча купел" и посока отново Околовръстния път", обясни зам.-кметът на София Кристиян Кръстев.

От Общината призоваха жителите и гостите на столицата да проявят търпение по време на ремонтните дейности и да тръгват на път по-рано. Общата стойност на трасето е над 147 млн. лв., а вече се обсъждат и финалните проекти за разширяване на Южната дъга при кварталите "Княжево" и "Овча купел".

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ха на бас, че ще е много повече от 4 месеца! Сигнализирай за неуместен коментар