fallback

Лекарският съюз призова: Да се върнем към нормалния ритъм на работа

Според декларацията здравната система у нас е готова да се погрижи за болните от Ковид-19

11.06.2020 | 17:25 Автор: Наталия Тотева

Според декларация на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, е време лекарите у нас да възстановят ритъма си на работа от преди епидемията от Ковид-19.

"Български лекарски съюз благодари на българското общество, че се вслуша в призивите и препоръките, които съсловната организация отправи през последните месеци. С отговорното си поведение всички Вие дадохте не само своя огромен принос за ограничаването на епидемията от Ковид-19 у нас, но и предпазихте здравеопазването от тежък удар и изтощение", гласи част от декларация на УС на БЛС.

Според изявлението "здравната система у нас е готова, натрупала е необходимият опит и спокойствие, за да може да се погрижи за болните от коронавирус".

Настъпи моментът ние, българските лекари, да се отблагодарим на обществото и да се погрижим за здравето на пациентите, възстановявайки ритъма си на работа от преди епидемията, гласи още текстът.

Според тях, за да е възможно подобно връщане, то трябва да бъде възстановен ритъмът на работа на болниците, а пациентите със симптоми на инфекциозни заболявания да бъдат насочвани към отделенията и клиниките по инфекциозни болести. 

Необходимо е и Регионалните здравни инспекции да продължат да потушават огнищата на Ковид-19.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback