Доц. Кунчев: Нещо става с този вирус, може да стигнем до крайни мерки

Имаме предимство, ако съсредоточим усилията в тези 5-6 огнища, заяви той

11.06.2020 | 11:22 Редактор: Тодор Петров
Доц. Кунчев: Нещо става с този вирус, може да стигнем до крайни мерки

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев коментира рекордния ръст от 104-ма новозаразени с Ковид-19 у нас. Той посочи, че от броя на новозаразените лица зависят решенията, които ще бъдат взети. 

"Имаме предимство, ако съсредоточим усилията в тези 5-6 огнища, да се справим по-бързо. Правим всичко възможно да не предприемаме крайни мерки, но ако се наложи, може и да стигнем до такива", каза доц. Кунчев за БНР.

По думите му няма да има пълно спиране на движението в шуменското село Изгрев, но всичко зависи и от реакцията на хората.

"Контролни мерки, но ако няма елементарно съзнание, че трябва да предпазиш себе си и близките си, по-сериозните мерки няма как да се приложат", заяви още главният държавен здравен инспектор.

"Нещо става с този вирус. В специализираните издания се описват хора, които са много силни разпръсквачи на вируса, а има и доказано положителни хора, които със седмици не го предават. Вирусът намалява своята заразност, това е добре, но пречи за предприемането на мерките", коментира доц. Кунчев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Нещо ставало....става и почва да ходи Сигнализирай за неуместен коментар