Красимир Живков отрича да е замесен в аферата с боклука

Атанас Бобоков твърди, че никога не е имал общо с италианските отпадъци

09.06.2020 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

Съдът решава дали да остави в ареста бившия заместник министър на екологията Красимир Живков, бизнесмена Атанас Бобоков и още трима души. Те са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия. 

Пред апелативните магистрати бившият зам.-министър поиска по-лека мярка и заяви, че няма общо с аферата с боклука и не познава никого от задържаните. Пред медиите Красимир Живков се аргументира.

Освен Живков, за аферата с боклука са обвинени и русенските бизнесмени Бобокови. По-големият от тях - Атанас Бобоков беше категоричен - никога не е имал общо с италианските отпадъци, разследвани у нас от януари. 

Според свидетелски показания, част от които разпространени от прокуратурата, Бобокови са съхранявали тонове опасни отпадъци на площадки в Лом и Плевен. 

Сред разпитаните са другият заместник-министър в ековедомството Николай Кънчев и Славея Стоянова, която замени Красимир Живков на поста дни след ареста му.

Държавното обвинение твърди,че Живков е част от престъпната група за трафик на боклук от създаването й в началото на 2014 година. 

Според документи, с които Bulgaria ON AIR разполага, обаче, той е назначен в ековедомството месеци по-късно - едва през ноември. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК