Обезопасяват моста в Бургас, въвеждат постоянни патрули

ДАЗД проверява как двете деца, които се удавиха, са напуснали Центъра от семеен тип

08.06.2020 | 18:23 Редактор: Наталия Тотева

Обезопасяват моста на плажа в Бургас след трагичния инцидент на 7 юни, при който 2 деца се удавиха. От днес, 8 юни, ще има и постоянни патрули на място.

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) проверява как двете деца са напуснали Центъра от семеен тип, в който са били настанени.

Въпреки че на моста в Бургас има табела, която забранява скоковете в морето, деца и младежи нарушават забраната в търсене на адреналин. Мостът ще бъде охраняван и вечер с полиция и жандармерия.

"Двама души от нашата дирекция ще стоят постоянно на мостика и се следят за такива нарушения. За специални заграждения се обсъжда, но може би няма да стане като вариант", коментира директорът на "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" Веселин Василев.

Според Васил Алексиев от БЧК мостът на бургаския плаж е опасен.

"Старо желязо не, плочи са долу предимно. От стария мостик има останали материали, така че не е удрянето в самите материали. Там дълбочината е около 6 метра, не може да стигнат до там", обясни Алексиев за Bulgaria ON AIR.

Днес Марин Славов се яви на изпит за спасители, който за първи път се проведе в реални условия - в морето, а не в басейн.

"Според мен не е удачно да се скача от там, има течения, дълбоко е", смята той.

На изпита за спасители се явиха предимно младежи, а на моста ще бъдат поставени още предупредителни табели, че скачането е забранено. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК