Проверяват дали полицаи превишили правата си при обиск на палатка на "Корал"

От МВР-Бургас обещаха вътрешна проверка по случая

07.06.2020 | 18:52 Редактор: Ивет Арабова

Къмпингуващи на "Корал" се оплакаха от полицейски произвол. Снощи палатките им са били обискирани от полиция, а единият от тях твърди, че е бил ударен в лицето с юмрук от униформен

Снощи малко преди 7 часа полиция нахлува в палатките на няколко къмпингуващи на плажа "Корал”. Юристът Любомир Авджийски е един от обискираните.

"Казаха, че искат да правят обиск, попитах ги изрично каква е причината, тъй като по закона за МВР чл. 80, който е основанието за този обиск има само три причини - и трите са данни за нарушение и престъпление, данни, че са укрити някакви забранени вещи, но трябва да ги има данните, не просто да си измислят и да е по тяхно усмотрение. Казаха ми , че няма причина и няма нужда от такава причина - търсят забранени вещества", разказа Любомир.

Той започва да ги снима с телефона си, след което последва спречкване.  "Удари ме с юмрук, но явно са доста опитни, защото, въпреки че беше силен удара няма никаква следа", казва мъжът.

Музикантът Васил Гюров, който преди две години беше глобен от Община Царево за поставена каравана на "Корал", казва че това е организиран терор от местните власти заради протестите им за застрояването на Черноморието.

"Защо не отидат на този строеж на Алепу, за който всички знаят как стоят нещата? Тука този тормоз продължава вече пета-шеста година.Причината е, че едни хора пречат да бъде застроен този плаж и не само този", смята Гюров.

Любомир Авджийски ще обжалва съставения от полицията протокол. От МВР-Бургас обещаха вътрешна проверка по случая и наказания, ако се установи превишаване на правомощията от страна на порцията.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 1
слави йорданов
преди 3 години
полицай да направи обиск без причина си е съвсем рутинна практика. случвало ми се е в софия. бях обискиран два пъти, по един път от двамата господа полицаи. естествено им стана доста тъпо, че нищо не намериха. тази държава до някоя друга година ще стане по-зле от по времето на комунизма. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Батко
преди 3 години
Естествено, че не трябва да клеветят полицаите. ОБАЧЕ подобни неща с превишаване на правата са се случвали. По телевизията са ги давали и т.н. Да си мине проверката и ще се види кой крив и кой прав. А за Корал е повече от ясно, че няколко фирми искат да го застроят - и за това няма смисъл да се лъжем. И къмпингуващите пречат, защото бизнесмените не могат да си правят каквото си искат в нарушение на доста закони. Подпорния хотел например. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 47
Вихрен
преди 3 години
Как не ви е срам да клеветите полицаите, дето ви пазят, бе?! Не сте зелени талибани, *** сте! Като ви отвори НПО-тата човек, като ви види дейностите и му ставате ясни за две минути. За 20 години само пари извлекохте от държавата и данъкоплатците, и вместо да броите птички и рибки с тях, вие сте вечните недоволни. Няма да говорите НИЕ, защото аз и още много други не се инициираме с вас. Бройте си протестърските левчета и спрете с циркове, че на цялата държава и се повръща от вас вече! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Интересно ми е как ще установят дали са превишили? Няма запис, няма нищо. Сигнализирай за неуместен коментар