ЦКБ дари 8 дихателни апарата на болници в 7 града на страната

Апаратите са от последно поколение, два от тях вече са в "Пирогов" и ВМА

04.06.2020 | 17:53 Редактор: Ралица Братанова

Централна Кооперативна Банка дари безвъзмездно 8 дихателни апарата от последно поколение, заедно със специализирани медицински колички към тях, на болници от общо 7 града в страната, за да помогне при лечението на болни от Ковид-19.

Два от апаратите бяха дарени на най-големите столични лечебни заведения УМБАЛ "Пирогов" и Военномедицинска академия и бяха връчени днес от заместник-директора на централния клон на банката.

"Коронавирусът е едно от най-големите предизвикателства, пред които целият свят се е изправял през последните поне две десетилетия. Солидарността и търсенето на общи решения за обществото са ключово важни в трудни моменти. Като социално отговорна компания, за нас от Централна Кооперативна Банка е привилегия и чест, че можем да допринесем за лечението както на болни от коронавирус, така и на пациенти с респираторни и други заболявания", заяви Албена Керанова – заместник-директор на Централна Кооперативна Банка, клон Централен.

"Изключително благодарен съм за направеното дарение и оказаното внимание. Тази апаратура е много добра и тя ще бъде полезна при работа, както в ковид-звената, така и в едни от най-тежките реанимационни структури на "Пирогов". Благодаря на ЦКБ за направеното дарение!", посочи изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов при приема на дарението.

"Всяка подкрепа, всяка форма на солидарност е важна за нас, защото в тази борба на първо място е здравето. От началото на пандемията в България се наблюдава една безпрецедентна мобилизация в обществото, разгърна се безпрецедентна дарителска кампания. Използвам случая да благодаря на всички дарители", заяви заместник-началникът на ВМА полк. доц. д-р Владимир Василев, д.м., който прие дарението.

Централна Кооперативна Банка дари дихателни апарати и медицински колички към тях още за болници в Плевен, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Варна. Те са специално разработени за грижи и лечение на пациенти от всички възрасти – от новородени до възрастни хора, и са последно поколение, като бяха представени официално само преди броени дни. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Чудесна постъпка! Браво! Сигнализирай за неуместен коментар