Очакват ни краткотрайни валежи и топло време

Максималните температури ще са от 23 до 28 градуса

04.06.2020 | 07:41 Редактор: Наталия Тотева

Днес през деня облаците ще се повече над Северна България,а на юг ще бъде предимно слънчево. Сутринта температурите в населените места ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Следобед валежите ще са на по-малко места и ще са по-краткотрайни, главно по Черноморието и над планините. Вятърът ще бъде от югозапад слаб до умерен до 7 м/с. Максималните температури ще са от 23 до 28 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана със следобедни превалявания. Следобед ще прегърми по южното крайбрежие. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 15 - 17 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна следобед, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Топъл и сух въздух от юг ще се пренася към нашата страна и ще стабилизира атмосферата над Балканите. Зоните с по-съществени валежи ще обхващат централните и западни територии от континента.

В петък у нас чувствително ще се затопля със следобедни валежи главно около планините. В събота ще се заоблачава с условия за краткотрайни валежи в цялата страна.

В Източните Родопи и в Добруджа ще прегърмява. В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще превали над Рила и Пирин. В понеделник и във вторник слабо ще се понижат температурите.

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК