HelpBook алармира за затлачени и непочистени речни корита

Ако видите проблем, подайте сигнал в онлайн платформата

02.06.2020 | 22:52 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook алармира за затлачени и непочистени речни корита

От постъпилите сигнали в Helpbook.info ще ви запознаем с проблем, който е на много места в страната. Наш потребител ни изпрати няколко клипа, на които е заснето състоянието на реката, преминаваща през село Тополово, община Асеновград.

Подпорните стени са срутени, както и бентът, от което положението става все по-опасно, особено когато има обилни валежи или снеготопене. Застрашени са от пропадане черен автомобилен път, както и недвижим имот, намиращ се в близост до реката. Авторът ни разказва как повече от 20 метрова стена била паднала преди пет години в непосредствена близост до централен път, по който минават автомобили и автобуси. Преди хората са се спирали да погледат красотата на реката, а сега освен руини нищо друго не представлява интерес като гледка. При по-силни дъждове реката си търси път откъде да мине, а пръстта пропада, което засяга и черен път, който непрекъснато се използва. Положението на реката от самия център на селото е трагично - свлачища, руини и огромно количество боклуци от всякакъв характер затлачват речното корито.

Ужасно е състоянието и на р. Перловска в столицата. В голям участък във водата са изхвърлени изкосени треви и отрязани клони, които се трупат на купчини и замърсяват реката.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook