От ОП предлагат Закон за личния фалит на физически лица

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни Александър Сиди

21.05.2020 | 22:00 Редактор: Ралица Братанова

Нaрoднитe прeдcтaвитeли oт НФCБ и ВМРO прeдлaгaт прoeкт нa Зaкoн зa зaщитa нa физичecкитe лицa при нeплaтeжocпocoбнocт, c кoйтo ce cлaгa крaй нa "вeчния длъжник".

"В България има хора, които са вечни длъжници. Закупили са си жилище, не успяват да го изплащат, идва момент, в който това жилище се продава и остава още един дял на този длъжник, който хем няма жилище, хем има трудности с плащането си и той може цял живот да не излезе на светло в трудовия пазар", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в "Денят ON AIR".

По думите му идеята е да се намери решение, с което този процес да спре в един момент.

Сиди допълни, че от "Обединени патриоти" искат да седнат с всички останали партии, да разгледат законопроекта им, всички да кажат къде би могло да има пропуски и после да подпишат закона, защото България имала нужда от него. 

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни депутатът. За да попадне под закрила, лицето трябва да е неплатежоспособно и добросъвестно, уточняват вносителите. 

Пред Bulgaria ON AIR Сиди бе категоричен, че няма съревнование в управляващата коалиция относно предложенията за антикризисни мерки.

"Почти всички мерки, които правителството изпълнява в момента, са по предложение на ВМРО. Добре е българските граждани да знаят кой какво работи в тези месеци. Диалогът между ГЕРБ и "Обединени патриоти" беше достатъчно добър", заяви Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК