Санкционират фирмата-изпълнител за разтопения асфалт в "Подуяне"

Десетки шофьори останаха с повредени гуми

12.05.2020 | 19:27 Редактор: Искра Ангелова

Все още не е ясно каква е причината за разтичането на част от пътната настилка в столичния район "Подуяне", но е ясно, че битумът , който е положен есента за запълване на асфалта, изведнъж се е втечнил.

Вчера почти 24 улици в района се оказваха с втечнен битум, а десетки шофьори останаха с повредени гуми. За съжаление голяма част от автомобилите са успели да го разнесат по голяма част от настилката. 

Днес от фирмата-изпълнител определиха ситуацията като прецедент и обясниха, че са приложили технология, с която са работили от години.

От "Столичната община" обясниха, че фирмата ще бъде санкционира за абсолютно всички дефектни улици. Те призоваха пострадалите шофьори да потърсят правата си в своите застрахователни фирми, но това се оказа проблем, тъй като повечето застрахователи отказват да заведат щети.

"Снощи около 8 часа започнахме почистването на пясъка. Dо тази сутрин до тази сутрин до 5 часа, ние направихме това, което е възможно. В рамките на деня ще преценим каква е ситуацията, дали има нови компрометирани участъци и в рамките на това денонощие ние ще приключим с пясъка, както ще бъдат и измити и улиците", каза заместник-кметът на Столичната община инж. Цветан Божинов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК