Бум на заразени медици в Сливен, спират приема на пациенти с Ковид-19

Заразени са двама лекари, пет медицински сестри и една санитарка

04.05.2020 | 18:47 Редактор: Ралица Братанова

Областната болница в Сливен е поредното огнище на коронавирус в страната. Осем са до момента заразените медици и персонал в "Инфекциозното отделение". 

Сред тях, за съжаление, и първата жертва у нас на медик с коронавирусна инфекция. Областната болницата в Сливен спира временно прием на нови пациенти с Ковид-19. 

Причината е бум от заразени с коронавирус сред медицинския персонал и съответно недостиг на лекари в "Инфекциозно отделение". 

Заразените в Сливен са двама лекари, пет медицински сестри и една санитарка до момента. Отделението обаче ще продължи да работи. В него в момента са настанени 16 болни от коронавирус.

От РЗИ са извършили и ред проверки на болничното заведение, за да се разбере как се е стигнало до големия брой заразен медицински персонал

Болните от коронавирус в Сливен засега ще поема филиалът на ВМА в града. В момента там се лекуват 8 болни от инфекцията. Капацитетът на отделението за заболели от Ковид-19 е 20 легла. До този момент няма заразени лекари. 

Вижте повече в репортажа.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И кога ги извърши РЗИ тези ред проверки??? Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Йо
преди 3 години
Хайде спрете вече с тия лоши новини. Не сте актуални. Говорете за паркове, разходки в планината, ресторанти, басейни, туризъм, полети, молове, бизнес, компенсации, нови работни места, кеф, пътуване, спортуване, пикници, приятелски събирания....... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Господ да е на помощ на всички в тоя град. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Коце
преди 3 години
Е така ще е, не само в Сливен - от утре във все повече градове ще се пълнят болниците - така е като се премахва карантината. Сигнализирай за неуместен коментар