Пациент с Ковид-19 избяга от болницата във Враца

След около половин час е открит е върнат в отделението

01.05.2020 | 12:37 Редактор: Юлия Христова

Пациент, заразен с Ковид-19 напусна от болницата във Враца и направи опит да се прибере вкъщи. 88-годишният мъж един от седемте, транспортирани преди два дни от дома за стари хора във видинското село Гара Орешец. След около половин час е открит на около 300 метра от сградата и е върнат в лечебното заведение. 

Специализираното отделение, предназначено за болни от коронавирус е било заключено, но ключът е бил поставен от вътрешната страната на вратата. Пациентът успява да си отключи и да излезе извън пределите на болницата.

Подобни опити за напускане на сградата са характерни за възрастния мъж. Това са споделили и от във видинския дом за стари хора. Пациентът е върнат в отделението, благодарение на сформирания екип от МВР-Враца.

След този случай кметът на Враца, заедно с директора на МВР, незабавно организирали охрана, както и периодично преминаване на полицейски патрул в района на болницата.

Кметът на града увери още, че районът около болницата е дезинфекциран веднага и не бива да има притеснения сред гражданите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК