Топло, но дъждовно остава времето през следващите дни

Максималните температури - от 20 до 25 градуса

30.04.2020 | 07:28 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури за сутринта са от 8 до 13 градуса. През деня облачността ще бъде купеста и с условия за кратки валежи и гръмотевици, по-интензивни следобед над Южна и Източна България. 

Възможни са дребни градушки. Над западните и централните части на Дунавската равнина ще бъде почти без валежи, със северозападен вятър и с намаляваща облачност. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури - от 20 до 25 градуса. По Черноморието ще има разкъсана, след пладне често значителна облачност. В следобедните часове и привечер ще превалява и прегърмява. 

Максималната температура на въздуха е от 18 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 12 до 14 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, значителна около и след пладне, когато ще превалява и прегърмява. Максимални температури на 2500 м височина около 3 градуса, а на 1500 м плюс 9-10. 

В петък след слънчево утро, ще се заоблачава и около и след пладне ще превали и прегърми. 

В събота следобедни превалявания ще има около планините и в Източна България, а в нощта срещу неделя и в останалата част на страната. В неделя кратки валежи се очакват над планините и по Черноморието ни.

Вижте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК