Лидерът на СДС: Влизането на България в Еврозоната е най-значимото събитие

Проруските сили у нас никога няма да се примирят с откъсването на България от прегръдката на Русия, отбеляза Румен Христов

27.04.2020 | 21:44 Редактор: Александра Иванова

След като премиерът Бойко Борисов обяви, че до края на месеца страната ни ще кандидатства за приемане в механизма ERM II, по-познат като "чакалнята на еврозоната", в обществото се породиха разностранни реакции. Според лидера на СДС Румен Христов, хибридната война за приемането на България в Еврозоната продължава. Той допълни, че мястото на страната ни е в Еврозоната.

"Проруските сили в България никога няма да се примирят с откъсването на България от прегръдката на Русия. Въжделенията им за Евразийски съюз се разпадат всеки ден. Това е най-значимото събитие след приемането на България в ЕС и слава Богу - ще кандидатстваме", подчерта Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него влизането ни в Еврозоната ще даде на държавата и родните фирми нови възможности. 

"Спекулациите за изравняване и закръгляне на цените са дребни бакалски сметки, които нямат нищо общо с правилното място на България", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Румен Христов каза още, че кризата около коронавируса е изненадала целия свят. По думите му кредитите трябва да са по-достъпни за хората, които са в най-затруднено положение. Но държавата ни няма как да отпуска безвъзмездни помощи. 

"Няма как държавата да отпуска грантове, както някои други страни. Тази криза рано или късно ще отшуми и кредитополучателите ще могат пак да работят и да си върнат кредитите", допълни Христов. 

Важното е да преборим кризата здравословно. После всичко ще заработи само за ден, прогнозира той. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
riho
преди 3 години
1)СДС няма. Има само на хартия - няколко човека които могат да се поберат в *** на "Раковска"134 (те затова и им взеха сградата2) Защо ни занимавате с някакви с подкрепа 0.00000001%? Сигнализирай за неуместен коментар