Диана Русинова: Легнали полицаи и кръгови кръстовища ще спрат част от катастрофите

Трябва да се засили контролът по пътищата, подчерта тя

22.04.2020 | 21:55 Редактор: Александра Иванова

Трябва да работим върху пакет от мерки, който да задължава шофьорите и всички останали да ги спазват. Това заяви председателят на УС на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова пред "Денят ON AIR". Нужно е да се предприемат действия, които да могат да предотвратят дори умишлени инциденти. 

"На първо място да се засили контролът по пътищата. Не се знае дали Кристиан умишлено или не е блъснал колата на Милен Цветков, но не мога да си обясня защо не е спрял", подчерта тя.

Въпреки че в София има 300 камери за видеонаблюдение по пътищата, водачите не се съобразяват с тях. 

"Хората не могат да се самоконтролират. Празните улици и свободното време, с което разполагат те, ги подтикват да карат безразсъдно", допълни Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея трябва да се извършат инспекции по пътищата и да се създадат предпоставки, които да не позволяват нарушаване на правилата. 

"Всички знаят, че на знак "Стоп" се спира. Обаче има хора, които не го правят", посочи тя.

Русинова е на мнение, че нужно да се поставят повече легнали полицаи по пътищата и да се създадат кръгови кръстовища. Председателят на УС на Европейския център за транспортни политики призова всички институции да се фокусират върху изготвянето на мерки, които да спрат "това безумие".

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва прилагане на законите. Стига "трябва". Направете го. Ако не можете - отстъпете. Дайте път на тези, които брутално ви демонстрираТ КАК СЕ ПРАВИ. Сигнализирай за неуместен коментар