fallback

Нинова обвини Борисов, че се е скрил от въпросите на хората

Според нея правителството създава хаос, внушава страх и разделя обществото

21.04.2020 | 15:10 Автор: Ралица Братанова

Заради проваленото от ГЕРБ извънредно заседание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за мерките на МС за кризата, червената шефка Корнелия Нинова  обвини министър-председателя, че се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тях.

"Отговорността е негова, лична и персонална заради това,че днес се скри и че няма план как да изведе страната от кризата. Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура", заяви Нинова.

По думите ѝ социалистите днес са искали да поставят на премиера въпросите на техните избиратели, пише Dnes.bg. Според нея правителството създава хаос, внушава страх, разделя обществото и остави хората на произвола на съдбата.

"Държавата абдикира от отговорността си. Правителството работи на принципа проба – грешка, а ние искаме от тях ясен план оттук нататък за излизане от кризата", отсече лидерът на БСП.

Въпреки провала на днешното заседание, левицата не се отказва от искането си за изслушване и отново е внесла подписи с искането за извънредно заседание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback