Кой беше Милен Цветков: Обичан и недолюбван, откровено остър...

В последния си пост в социалните мрежи той пише "Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят!“

20.04.2020 | 17:37 Редактор: Юлия Христова

Кой беше и кой остава Милен Цветков в спомените на своите близки, приятели и зрители? 

Обичан и недолюбван, откровено остър, с нюх към истински важните теми – Милен Цветков се изкачва по телевизионната стълбица след Промените... от легендарното предаване "Ку-Ку“. 

От репортер на улицата до водещ на новинарската емисия "По света и у нас“ по Българската национална телевизия и сутрешния блок на Nova "Здравей, България“ – с неподправения си изказ и смело присъствие, Милен Цветков си извоюва място на малкия екран с авторско предаване. 

С няколко принудителни паузи в телевизията "Часът на Милен Цветков“ остава запазената марка на водещия, която той брани в бурите в продължение на 14 години до 2018 г., когато предаването окончателно пада от ефир. Милен Цветков остава на екрана като анализатор по различни теми. С безпощаден език коментираше и политиката. 

И макар че за добрия журналист се съди не по приятелите, а по враговете му, Милен не беше сам в своите битки. 

Милен Цветков е баща на две деца – дъщеря на 24 и син на 8 години. Себе си описваше с хумор и казваше, че е приветлив човек, много толерантен и отстъпчив! В последния си пост в социалните мрежи той пише "Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят!“

Междувременно започна дарителска акция в подкрепа на децата на Цветков. Тя е организирана от негови колеги и приятели. Журналистът оставя две деца - момче на 8 години и момиче на 24 години. Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Милен беше интересен и не можеше да те остави безразличен. Не беше сервилен.Почивай в мир! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 3 години