Валежите спират, максималните температури ще достигат 16 градуса

В края на седмицата ще бъде слънчево и топло

15.04.2020 | 07:48 Редактор: Тодор Петров

Сутринта валежите и над югоизточните райони бързо ще спират. През деня ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност, по-значителна около планините. Следобед облаците навсякъде ще намалеят до слънчево време. Минималните температури са от 1 до 6 градуса. Максималните температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, тези на столицата - около 11, 12 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде ветровито, валежите още сутринта ще спрат, стана ясно още от от прогнозата ѝ. През деня облаците бързо ще намаляват. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18-19 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо, до умерено. 

В четвъртък утрото ще бъде студено, на места в низините - със слани, през деня постепенно ще се затопля. Северозападният вятър ще отслабва и ще бъде предимно слънчево. В петък затоплянето ще продължи. Ще бъде слънчево, след пладне и топло с температури около 20 градуса. 

В събота ще остане топло. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще има повече облаци, но с малка вероятност за валежи. В неделя облачността ще бъде разкъсана, сутринта намаляваща до слънчево, а следобед по-плътна. Около планините ще превали кратък дъжд, възможно е и да прегърми. В понеделник ще остане все още топло. Облачността ще бъде разкъсана, слаб дъжд ще превали в западните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК