Най-младият ни евродепутат с кампания: Да се молим вкъщи за Великден

Цветелина Пенкова сподели, че много хора от сферата на изкуството са подкрепили инициативата

13.04.2020 | 21:57 Редактор: Ивет Арабова

Най-младият евродепутат започна инициатива: Молете се вкъщи за Великден! 

"Срещнахме доста сериозна подкрепа в хората от сферата на изкуството, подкрепиха ни Асен Блатечки, Елена Брусарска, Мария Илиева. Кампанията започнахме на 7 април - Световния ден на здравето", каза за "Денят ON AIR" евродепутатът Цветелина Пенкова.

По думите ѝ кампанията е получила много сериозна подкрепа и от колегите ѝ в ЕП.

"Едно масово събиране на хора може да ни върне седмици назад. Изолацията и рестриктивните мерки за момента са начинът как да се справим с тази пандемия. Имахме подкрепа и от ЕП, продължаваме да получаваме желания на хора да се включат в кампанията", добави Пенкова.

Тя допълни, че всеки, който е бил убеден от този призив да избегне струпването на хора в храмовете, може да се счита за успех.

"Разчитаме на отговорно и солидарно отношение. Неслучайно подкрепата, която получихме на първо място, беше от Центъра за Бърза помощ в София. Призивът на БПЦ беше много отговорен, те призоваха хората да останат вкъщи", подчерта Цветелина Пенкова.

Според нея успехът при нас е видим и здравните мерки са били взети навреме.

"Целият свят не беше подготвен за тази пандемия и тези мащаби. Европейските институции реагираха навреме, пренасочиха се средства по различните европейски програми. Освен финансовата помощ, държавите демонстрираха високо ниво на солидарност", отбеляза Пенкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК