Helpbook сигнал: Камиони системно изхвърлят отпадъци

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

04.04.2020 | 10:10 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook сигнал: Камиони системно изхвърлят отпадъци

Тежко е положението с нерегламентираните сметища в цялата страна. Ще бъде ли разрешен този проблем, след като голяма част от хората изхвърлят отпадъци, където им падне. Сигнал  за поредното сметище изпрати наш потребител към платформата на Helpbook.info и към Регионалната инспекция по околната среда и водите.

"От 4 -5 г. се оформя нерегламентирано сметище по пътя от Радомир към с.Николаево. При това в земеделска земя. Огромни строителни камиони изхвърлят системно строителни и други отпадъци. Периодично се закопават в земеделските площи и се правят нови изкопи. Прилагам снимки и точното място“, ни пише той.

Изпратиха ни снимки и от задръстено корито на реката между кв. "Младост" 1 и "Дървеница" в столицата, което има нужда от окастряне на храстите и почистване от множеството боклук. Пространството около реката се е превърнало в малка джунгла.

В същия район около кофите за боклук в квартала са натрупани огромно количество отрязани клони, които от дни не се извозват. Също така тротоарът е разбит, преминаването е затруднено и неприятно, особено, когато е кално. Проблемите в този участък са чести, тъй като неведнъж сме получавали сигнали.

В район „Сердика“ се намира дом за деца, който от дълго време има проблеми със септичната яма, която не се чисти редовно. Носи се смрад из целия квартал. Жителите в района молят за проверка и спешни мерки, тъй като дори проветряване на жилищата им е невъзможно.

В случай, че забележите нередност, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК