Снегът започва да се топи, максималните температури - до 14 градуса

В събота от север ще проникне по-хладен въздух

03.04.2020 | 07:58 Редактор: Искра Ангелова

Снегът, който ни изненада тези дни, ще започне да се топи. Утрото ще бъде слънчево, но доста студено с температури в населените места от минус 4 до 1 градус. 

Преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облачността ще бъде значителна, по-съществена в района на Бургас. Ще духа до умерен вятър от изток, по-силен по северното ни крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 8 до 10 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 11 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачава. Вятърът над 2000 м височина ще бъде умерен от юг, а следобед посоката му ще се промени и ще стане от север-североизток. Максимална температура на 2500 м височина - минус 1 градуса, на 1500 м - плюс 7.

В събота от север ще проникне по-хладен въздух. Облачността ще бъде значителна , с условия за краткотрайни валежи в западната половина от страната. В неделя ще има слънчеви часове в крайните северни райони и в Добруджа. Следобедни дъждове се очакват само над Рила и над Родопите. 

В понеделник и във вторник добрите новини са, че ще се затопля – температурите започват да възвръщат нормалните за април пролетни стойности. По Черноморското ни крайбрежие и поречието на Дунав сутринта ще се стелят мъгли и ниски облаци. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК