Тестваха депутатите за коронавирус, всички заседания са отменени

Засега няма да бъде разглеждана актуализацията на Бюджет 2020

01.04.2020 | 12:48 Редактор: Тодор Петров

Всички пленарни заседания и тези на комисиите към НС са отменени. Актуализациите на Бюджет 2020 засега няма да се разглежда. Това ще стане, след като се разбере дали има и други заразени с Ковид-19 народните представители и служители на НС. 

Заради положителната проба за коронавирус на депутата от ДПС - д-р Хасан Адемов, изследват всички народни представители, както и служители на администрацията на парламента. 

Рано сутринта народните представители се наредиха на опашка пред болница "Софиямед", за да се изследват. Други депутати бяха тествани във ВМА. Повечето от тях споделиха, че не се притесняват и смятат, че парламентът трябва да продължи работа. 

"Надявам се да се намери начин, така че максимално безопасно, имайки предвид ситуацията, да можем да продължим да вършим работата си, защото парламентът ще е необходим на България в следващите седмици", заяви Крум Зарков от БСП.

"Трябва да се намери вариант да може да продължи тази институция. Да бъде по електронен път или някакъв друг... Предполагам, че на председателския съвет това ще бъде решено", коментира Александър Сиди от ВМРО.

Въпросът дали парламентът трябва да продължи да работи и как ще се случи актуализацията на бюджета предизвика спорове между парламентарните групи. От Оперативния щаб пък смятат, че няма основания народните представители да излязат под задължителна карантина. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК