Оранжев код за опасно време в Благоевград и Смолян

Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса

01.04.2020 | 08:01 Редактор: Тодор Петров

Новият месец започва със сняг в почти цялата страна. Обявено е предупреждение за опасно време в две области – Благоевград и Смолян. Там кодът е оранжев и се очаква снежна покривка до около 20 см. В други 17 области е в сила жълт код, там се очаква снежна покривка до около 10-15 см.

И днес времето ще бъде студено. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до 4 градуса. Облачността ще бъде разкъсана и променлива. Краткотрайни превалявания се очакват главно в Западна и Южна България. По високите западни полета дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова за зрителите на "България сутрин".

Тя уточни, че по Черноморието облачността ще бъде значителна с по-съществени превалявания в района на Бургас. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат 7-8 градуса. Морската вода е с температура от 9 до 10 градуса. Вълнението ще бъде умерено.

В четвъртък и в петък ще се затопли. Ще има и слънчеви моменти, а по-съществени заоблачавания ще има около планините. 

В събота от север ще проникне по-хладен въздух. Повече облаци ще има в Дунавската равнина и около планините, с условия за краткотрайни валежи.В неделя ще има повече слънце със следобедни валежи само над планините в западните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК