Спазва ли се вечерният час в община Елин Пелин?

Коментар за състоянието на града от кмета доц. Ивайло Симеонов

31.03.2020 | 22:05 Редактор: Ралица Братанова

Мерките срещу разпространението на коронавируса накараха различни общини да наложат още по-сериозни мерки като въвеждането на вечерен час. Така е и в община Елин Пелин. 

Кметът на общината доц. Ивайло Симеонов заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че няма нито едно нарушение на мярката и гражданите спазват вечерния час.

"Вечерният час от една страна е проблем, от друга страна, когато погледнеш по-различно на ситуацията, виждаш че намираш време за семейството, децата, близките...", коментира още той.

По думите му населението осъзнава, че е за доброто на всички и ако продължаваме със строгите мерки "ще излезем малко по-сухи от водата".

В "Денят ON AIR" кметът на Елин Пелин обясни, че там има хора с положителни проби на Ковид-19 в с. Голема Раковица, които са под домашна карантина, както и един нов случай в с. Равно поле - медицински работник, който е нямал контакти с други граждани. 

Жената е хоспитализирана и е в добро състояние, а роднините ѝ са под карантина. 

"Имаме изключителна подкрепа от страна на МВР. Директорът на МВР-София комисар Спасов се обажда всеки ден, както и директорът на РЗИ-София област - координираме действия и обменяме информация и всичко е с цел да създаваме по-добри предпоставки за живот на нашите съграждани, независимо от тежката ситуация", допълни Симеонов.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК