Пролетни температури в понеделник, от утре студено и дъждовно

Превалявания от дъжд и сняг ще има през цялата седмица

30.03.2020 | 08:00 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури в населените места днес ще бъдат от 2 до 6 градуса. Предиобед ще бъде слънчево, а следобед облаците ще се увеличават.

В Североизточна България, в Предбалкана, над Рила и над Пирин се очакват превалявания от дъжд. Дневните температурите ще имат пролетни стойности - от 14 до 18 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури там ще са от 15 до 17 градуса. Морската вода е с температура от 9 до 10 градуса. Вълнението ще бъде слабо с тенденция през следващите дни де се усили до умерено. 

Над планините предиобед облаците ще са разкъсани, а следобед ще бъде облачно и ще превалява дъжд и сняг. По-съществени валежи ще има над Пирин, Рила и Родопите. 

Още утре от север ще прониква по-студен въздух. На много места ще превалява дъжд, в планинските райони мокър сняг. Температурите ще се понижават.

Вижте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК