Програмист ще вози безплатно медици до болниците със заразени пациенти

Кристиян прави това в памет на баба си, която била медицинско лице

29.03.2020 | 13:55 Редактор: Ивет Арабова

Дарителите и доброволците в борбата срещу коронавируса продължават да нарастват. Кристиян Стоянов е програмист. Решава, че може да помогне в борбата с коронавируса, като предложи безплатен транспорт със своята кола на медици до болниците, където се лекуват заразени пациенти. 

"Преди няколко дена със ставането ми ми хрумна като идея, тъй като искам да помогна по някакъв начин, ми хрумна идеята да транспортирам мед служители. Пуснах статус, както и в групата за вируса. Оттам тръгнаха много споделяния, лайкове. Оценявам това, което правят за всички, и поради тая причина приех тази инициатива, с която да транспортирам медицинските служители на територията на град София. Може би много от тях нямат възможността, сметят транспорт, трамваи", споделя Кристиян Стоянов.

Важна роля в израстването му, а след това и в желанието му да помогне на хората, които са на първа линия в борбата с Ковид-19, е изиграла баба му. 

"При мен огромна роля изигра баба ми. Тя беше медицинско лице. Тя много се е грижила за мен и взе активна роля във възпитанието ми. Поради тази причина в нейна памет реших да предприема действие, с което да помогна на медицинските служители, защото знам че са в много трудна ситуация, те се борят за човешки животи", разказа още Кристиян.

Публикацията на Кристиян има стотици споделяния. Засега обаче никой медицински служител не се е възползвал от предложението му, затова призовава.

"Призовавам всеки, който има нужда от помощ, да откликне и да ме потърси", апелира той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и оператора Петър Симеонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК