Тезата, че има план за овладяване на държавата, била смехотворна

Депутатът Борис Ячев обяви, че предстои извънредно заседание

27.03.2020 | 21:45 Редактор: Наталия Тотева

Редовните парламентарни заседания бяха преустановени като част от извънредните мерки в борбата с Ковид-19. Ще бъдат свиквани само извънредни заседания, които засягат законопроекти относно положението с пандемията от коронавируса. От БСП се обявиха против решението.

Според депутата от "Обединени патриоти" и член на НФСБ - Борис Ячев, от БСП са привлекли повече неприязън, отколкото симпатиите на хората и на народните представители.

В "Дeнят ОN AIR" той посочи, че още следващата седмица ще се проведе извънредно заседание, най-вероятно свързано със законопроекта по енергетиката.

"Никой не е спирал работата на парламента. Още по-смехотворна е тезата, че има план или тенденция за овладяване на държава", смята депутатът от "Обединени патриоти".

Ячев отбеляза, че решението за преминаване на парламента в извънреден режим е част от мерките, прилагани също така и в Германия, Франция, Италия.

"И тях ли ще обвиним, че има потъпкване на демокрацията и се налага някакъв нов репресивен режим?", подчерта той.

"Ще има просто следене дали този човек спазва карантината, дали стои вкъщи и е безопасен както за своето здраве, така и за здравето на околните", обясни гостът по отношение на предоставянето на информация на МВР от мобилните оператори за лица, поставени под карантина. 

Достатъчни ли са икономическите и социални мерки на правителството?

"На следващия коалиционен съвет НФСБ ще даде висока оценка на действията както на Извънредния щаб, така и на правителството. Въпреки ограниченията, считаме, че животът е на първо място. В същото време икономиката не е спряла категорично да работи", поясни Ячев.

Държавата не е спряла да работи, смята той.

Ще издържи ли социалната ни система на натоварването? 

"Трябва да се положат усилия от страна на бизнеса да се задържат колкото е възможно по-голям брой хора, включително и чрез други икономически механизми", посочи Ячев за Bulgaria ON AIR

Според него в момента имаме състезание по предлагане на абсурдни икономически мерки. 

"НФСБ няма да участва в това състезание по популизъм, защото ние считаме, че трябва да говори онзи, който разбира от икономика, от социална политика", коментира още той.

Според Борис Ячев има отрасли в икономиката, които ще се съвземат бързо след края на извънредното положение, както и такива, които ще се нуждаят от повече време.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аман от оядени експе
преди 4 години
Много хора останаха вече без работа, а това са предимно хора, които не могат да си позволят да останат без работа и за един ден. Не се заблуждавайте, че работодателите като си уволнят работниците после "какво щели да правят?". Ами ще ги наемат отново, ако изобщо им трябват и не са затворили бизнеса си. Даже ще има много повече хора на пазара на труда, отколкото са нужни на бизнеса, тъй като кризата не е само в България. И КПП-та на входовете на областни Градове ги има само в България. Сигнализирай за неуместен коментар