fallback

Температурите се покачват, на места ще превалява

Максималните градуси днес ще бъдат до 15

27.03.2020 | 07:57 Автор: Тодор Петров

Най-ниските температури днес ще бъдат от 0 до 6 градуса. През деня по-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна и Източна България, в Добруджа временно до слънчево. Привечер над югозападните райони ще превалява слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Вятърът ще отслабва и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, на североизток - до 15.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. В ефира на "България сутрин" тя добави, че над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, по северното крайбрежие - до слънчево. Температурата на въздуха ще бъде от 10 до 13 градуса. В планините ще се задържи предимно облачно, макар и с временни разкъсвания преди обяд. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 5 градуса, а на 1500 м около 3. 

В събота над Южна България ще бъде предимно облачно и ще превалява слаб дъжд, на повече места и по-продължително следобед и привечер. Над останалата част от страната облаците ще са разкъсани. В неделя преди обяд над Източна България все още ще превалява. От запад облаците ще намаляват. Ще духа северозападен вятър и ще се затопля.

В понеделник облачността ще бъде разкъсана и променлива. Около планините е възможно за кратко да превали. Във вторник с усилване на вятъра от север ще се заоблачава и ще превалява дъжд. Ще нахлува студен въздух.

Гледайте цялата прогноза за времето във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback