Връщат старото разписание на градския транспорт в Бургас

Граждани алармираха за струпване на хора по спирките и в автобусите

25.03.2020 | 21:25 Редактор: Ивет Арабова

От утре градският транспорт в Бургас връща старото си разписание, след като жители на града алармираха за струпване на хора по спирките и в автобусите. Разписанието беше променено по искане на общинския превозвач, след като бе регистриран драстичен спад на пътниците с над 70 % през последните дни.  

Тази сутрин снимка в социалните мрежи показа огромно струпване на хора в час пик по една от линиите от комплекс "Меден Рудник". Според ръководството на "Бургасбус" това било прецедент.

"Средно на курс в целия ден пътуват в порядъка на около 7 души в автобус", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.

Атанас пътува всеки ден до работа, но не смята че автобусите са нарядко. "Сега като няма ученици, няма смисъл да се връща старото разписание", добави Атанас.

Проверка на Bulgaria ON AIR обаче показа, че дори следобед автобусите са пълни. 

"От 1 145 курса, които правим за деня, е имало струпване на хора в един, два до три курса", обясни Драгнев. 

На всички големи спирки на Бургасбус за безопасност на пътниците са монтирани диспенсъри. Диспенсъри има и в автобусите, а от утре "Бургасбус" преминава към старото разписание. 

"Вече съм се разпоредил на "Бургасбус" да осигури съчленени автобуси в тези зони и още един допълнително, така че се надявам утре това допълнително струпване да не се повтори", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК