fallback

В Банско влизат само медици, полиция и стоки от първа необходимост

Полицейски екипи проверяват всички влизащи и излизащи

18.03.2020 | 14:30 Автор: Наталия Тотева

Първи ден на обща карантина в Банско заради коронавируса. До момента са регистрирани 3 положителни проби в рамките на 1 ден. Заразените са работили в Ски-зоната и в увеселителни заведения. Градът е блокиран и не се допуска движение от и към него.

Британските граждани, които бяха поставени под карантина в хотел край "Лъвов мост“ в София, вече са изведени и пътуват към Великобритания с чартърен полет.

Всички, които имат адресна регистрация в града, могат да се приберат до 20 ч. тази вечер, 18 март, но никой не може да излиза.  

Банско е блокиран от три страни – към Добринище, Разлог и село Баня. 

Полицейски екипи, облечени в защитни костюми, проверяват всички влизащи и излизащи. Чужденците ще бъдат извозени под конвой до летището. 

"Туроператорите и хотелските комплекси ще трябва да създадат организация, да осигурят превоз. Да се обадят в полицейското управление и под конвой да бъдат изведени от града до летището", посочи кметът на Банско Иван Кадев.

"Трябва да има контрол, не спазваме ли всички мерките ще стане по-лошо", смята доставчикът на хляб Ангел Киров.

В курорта могат да влизат само товарни автомобили, които доставят хранителни продукти и стоки от първа необходимост, здравни инспектори, полицейски служители, служители на пожарната и медицински лица. 

При условие, че случаите на заразени в Банско се увеличат, болницата в Благоевград има готовност за преоборудване на една от сградите в града.

"Ние преоборудваме една от сградите на ТУБ диспансера, за да направим там инфекциозно отделение с 15 легла", посочи кметът на Благоевград Румен Томов.

Снабдяването с продукти в Банско ще продължи, но под строг контрол на полицейските и здравните власти. Все още не е ясно как ще бъдат изнасяни стоки и суровини.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback