БДЖ спира движението на международните влакове от вторник

Композициите, които ги обслужват, ще продължат да пътуват на територията на страната

16.03.2020 | 16:52 Редактор: Ралица Братанова
БДЖ спира движението на международните влакове от вторник

От утре се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус.

На този етап композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват на територията на страната, с изключение единствено на съставите на международните бързи влакове № 7990 от София за Белград и № 7991 от Белград за София, които няма да се движат и в участъка между София и Калотина запад.

Международните влакове, които няма да се движат са:

·     Международни бързи влакове № 7990/№ 7991 София-Белград-София;

·     Международни бързи влакове № 1090/№ 1091 Видин-Крайова-Видин;

·     Международни бързи влакове № 361/№ 360 София-Солун-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Кулата-София;

·     Международни бързи влакове № 462/№ 463 София-Букурещ-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Русе-София;

·     Международни бързи влакове № 493/№ 492 София-Истанбул-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Свиленград-София. Отмяната на движението на влаковете, които пътуват между София и Истанбул, е в сила от 11. 03. 2020 г.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК