МВнР: България не е въвела ограничения на държавните си граници

Под карантина ще са тези от рискови държави

14.03.2020 | 11:25 Редактор: Ралица Братанова

Във връзка с огромния брой запитвания ви информираме, че Република България не е въвела ограничения на държавните си граници по отношение на българските граждани. Това се съобщава на сайта на Министерството на външните работи.

От днес на Терминал 1 и Терминал 2 у нас ще бъдат допускани единствено пътници, без изпращащи и посрещащи, като температурата им задължително ще бъде мерена.

Нашите сънародници могат да влязат на територията на България, откъдето и да идват, но под 14-дневна карантина по решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ще бъдат поставяни тези, които се връщат от определените за рискови държави – Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай.

Към момента границите на съседните на България страни са отворени, като на места са наложени допълнителни ограничения или допълнителни проверки във връзка с борбата с разпространението на коронавируса.

Ако решат да предприемат пътуване, се препоръчва на българските граждани зад граница преди това да се информират за въведените превантивни мерки в държавите, през които преминават, включително и на границите на съответните държави.

За целта МВнР ще публикува периодично актуална информация на сайта на МВнР.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК