Парламентарните журналисти с остра реакция срещу изолацията в НС

Репортерите остават с ограничен достъп до народните представители заради Ковид-19

12.03.2020 | 19:20 Редактор: Ралица Братанова

Мерките за сигурност, взети в Народното събрание, предизвикаха остра реакция на журналистите. Репортерите остават изолирани от депутатите с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19.

Така народните представители ще отговарят на журналистически въпроси само ако те преценят.  Председателят на народното събрание обясни, че всичко се прави единствено и само с цел превенция. 

Репортери излязоха с алтернативни предложения, като това журналистите да могат да преминават свободно през кулоарите на Народното събрание. Цвета Караянчева отговори пред медиите, че по препоръка на оперативния щаб за борба със заразата е нужно потоците от хора да бъдат разделени. 

"Реално разделение на потоците няма, получава се едно разделение на въпроси. Канализират се едни добре познати изказвания, които могат да се правят изключително достъпно и на практика се ограничават неудобните въпроси", коментира журналистът Мария Папазова.

На председатели на парламентарните групи ще бъде разпоредено да осигуряват народни представители при медиен интерес. На този етап обаче журналистите ще останат изолирани от депутатите. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вижте още в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК