Усилена дезинфекция на училищата в Шумен, проверява се и здравето на децата

Учениците получават средства за лична хигиена

12.03.2020 | 12:56 Редактор: Наталия Тотева

В Шумен учебните занятия започват едва след проверка на здравословното състояние на всички ученици. Помещенията в сградите се дезинфекцират повторно. Учениците получават средства за лична хигиена.

Тази сутрин, на 12 март, още на входа на СУ "Панайот Волов" част от учениците са били насочени към личните си лекари при неразположение. Родителите определят мерките като адекватни.  

"Тези мерки трябва да ги има постоянно и целогодишно. Детето мина тежък грип, целият им клас беше болен много преди тази истерия с коронавируса. Който си е болен си стои вкъщи, за какво да я удължават. Това е отлагане на учебния процес", коментира Сета Карагьозян.

Освен на коридорите и стаите, внимание се обръща и на ръцете на децата. 

Всяко междучасие, преди началото на учебния час, във въздуха се пръска спирт с вода.

В друго шуменско училище,"Д-р Петър Берон", поради високия брой на заболели деца, бе обявена допълнителна грипна ваканция. Търсят се начини да се компенсира пропуснатият материал. 

"20 март беше патронен празник. Имаме решение на педагогическия съвет този ден да бъде неучебен, но във връзка с тази ситуация – той ще бъде учебен и няма да го ползваме като неучебен. Един ден от там ще наваксаме. Малко ще преструктурираме учебното съдържание, малко по-усилена работа. Все още не е фатално – дано да няма още ваканции и учебният материал ще бъде взет", коментира директорът на ОУ "Д-р Петък Берон" Павел Павелов за Bulgaria ON AIR

Шуменските училища обявиха и готовност при необходимост да обучават учениците дистанционно.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК