Онлайн обучение можело да помогне при случаите на грипни ваканции

Директорът на 51-во СУ: Много се подценява самостоятелният труд на ученика

11.03.2020 | 22:00 Редактор: Ивет Арабова

Влизат в сила окончателните мерки за борба с коронавируса. В София грипната ваканция за учениците е удължена до понеделник. Какво е нареждането за училищата? 

"Това не е пагубно, нашата система е готова за онлайн обучение на учениците. Вече почти всеки учител има компютър или лаптоп, от който да изпрати съобщение до учениците си. Всеки учител е на два-три клика до всеки свой ученик", каза в студиото на "Денят ON AIR" директорът на 51-во СУ "Елисавета Багряна“ Асен Александров.

Според него това, което ни паникьосва е, че нямаме сигурност колко време ще продължи вирусът.

"Най-доброто, което може да се прави, когато децата са във ваканция, е те да се обучават онлайн. За целта обаче е много важна ролята на родителите", каза още Александров.

Той добави, че много се подценява ролята на самостоятелния труд на ученика.

"Нашите ученици в момента са много консуматорски настроени. По-добре е вместо да отидеш на курс и да ти решат 20 задачи, да се помъчиш да решиш 3 задачи сам. Това ще бъде едно поколение, което през целия си живот трябва да се учи", обясни Асен Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tой увери, че ще бъдат взети всички необходими хигиенни мерки в училищата - дезинфекция на класните стаи, дезинфектанти в тях.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК