Опасно кръстовище на бул. "Монтевидео" и ул. "Маестро Кънев" в София

Автомобилите се разминават трудно, пешеходци вървят по улицата

10.03.2020 | 11:38 Редактор: Тодор Петров
Опасно кръстовище на бул.

В платформата на Investor Media Group за зрителски сигнали - HelpBook.info, за пореден път получихме информация за опасно кръстовище. Този път става въпрос за това на бул. "Монтевидео" и ул. "Маестро Кънев" в столичния квартал "Овча Купел".

"Хората от квартала всеки ден ставаме свидетели на опасни ситуации поради липсата на знак, забраняващ престоя и паркирането на ъгъла на ул. "Маестро Кънев" в частта ѝ откъм бул. "Монтевидео". Непрекъснато има поне по 3 коли, които са паркирани в края на ул. "Маестро Кънев" и от две ленти възможна за използване става само една, а улицата е двупосочна. Постоянно се случва завиващи по "Монтевидео" и "Маестро Кънев" коли да се сблъскват челно, тъй като няма място за разминаване, няма и добра видимост заради спрелите бусове и леки коли", пише нашият зрител в своя сигнал.

И посочва още, че инцидентите не са рядкост, а невъзможното разминаване води до вербална и физическа агресия между шофьорите.

Невъзможността от разминаването на автомобилите причинява огромни задръствания по бул. "Монтевидео" и още и още изнервени шофьори, които предприемат опасни изпреварвания. Пътната обстановка е допълнително усложнена от тежките строителни машини, които работят по поредния новостроящ се блок в квартала, става ясно от сигнала в HelpBook.

"Затруднени са и пешеходците, защото точно на това кръстовище няма нито пешеходна пътека, нито светофар. Принудени сме да вървим по улицата - срещу колите. Искаме знак, който да забранява спирането на това кръстовище", настоява подалият сигнала до община "Овча Купел".

В случай, че забележите нередности от всякакъв характер около мястото, където живеете или преминавате, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимки: Helpbook.info

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК