Напрежение в болницата в Плевен заради затворени отделения

Около 200 италиански работници са настанени в града

09.03.2020 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова

Заради двата случая на коронавирус в Плевен, в Окръжната болница е обявен карантинен режим на работа. Преустановени са всички планови приеми на пациенти.

При струпването на хора пред болницата в града, здравният министър поясни, че заповедите му са били разбрани неправилно.

Наредил е единствено да се преустановят детските и женски консултации, свижданията и плановите операции. Целта е ограничаване на достъпа на външни лица. 

Все още обаче има хора, които очакват да видят дали ще бъдат допуснати в болницата. Хора, дошли за химиотерапия или за оценка за ТЕЛК, не знаеха, че няма да бъдат допуснати. 

След изявление на директора на болницата стана ясно, че ТЕЛК ще се разглежда само по документи от комисията по ТЕЛК, а в случай, че пациентът трябва да бъде прегледан, то той ще трябва да отиде до болницата. Хората, които са за химиотерапия, ще бъдат допускани.

Около 200 италиански работници са настанени в Плевен, те работят по "Балкански поток". От фирмата обясниха, че до момента няма изследван италиански работник, тъй като никой не е от тях не е бил с грипоподобни симптоми.

Кметът на Плевен Георг Спартански е разпоредил в общинската администрация да се работи със съответните предпазни средства. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК