Не прибирайте чадърите в следващите няколко дни

Няма да бъде студено, но ще вали всеки ден

05.03.2020 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

Без съществена промяна ще се запази климатичната обстановка над страната днес. Минималните температури към настоящия момент варират от 0 до 6 градуса. За района на София - около 3. 

Днес минималните температури са с положителни стойности. Дъждовете преди обед обаче няма да спират. През деня ще превалява дъжд над цялата страна, но опасност от проливни извалявания няма да има. Радостната новина е, че късно следобед постепенно от запад на изток валежите ще намаляват и спират, а облачността на места ще бъде разкъсана. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова за зрителите на "България сутрин". Според прогнозата ѝ ще духа умерен вятър от запад-югозапад, а по високите части и до силен. Максималните температури пък ще бъдат с пролетни стойности - от 8 за района на София до 14 градуса за района на Сандански. 

Утре, след временно разкъсване на облачността, следобед нова облачна вълна с усилване на вятъра ще достигне нашата страна. В събота облачността ще се вплътнява и следобед ще завали дъжд на много места в страната, а по планините мокър и тежък сняг. В най-женския ден на годината, валежните зони ще обхващат западната половина от страната, докато в останалите части ще преобладава облачно време. 

Новата седмица ще ни посрещне с нова порция дъжд. Ще вали над цялата страна, като дъждовете ще достигнат и до нашето Черноморско крайбрежие. Почти без валежи ще бъде обаче времето във Видинско. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК