Протестиращи блокираха пътища към Плевен заради тол системата

За 4 км от с. Брестовец до Плевен хората трябва да си купят винетка

02.03.2020 | 14:34 Редактор: Ивет Арабова

Протести блокираха пътища към Плевен заради недоволство от въведените винетки към близките села Брестовец и Гривица. Тази сутрин бяха затворени участъците Плевен-Ловеч при Брестовец и Плевен-Русе при Гревица. 

Недоволството в Брестовец е заради поставянето на камери на тол системата при табелите за входа и изхода на селото. Така за 4 километра до Плевен местните трябва да си купят винетка. Според областния управител на Плевен Мирослав Петров единственият вариант за пътуване без винетка е финансиране на поддръжката на участъка от местната власт. 

И ако от Брестовец могат да стигнат до Плевен по неремонтиран от 30 години междуселски път, в Гривица единствената алтернатива е през лозята. Протестиращите поискаха на място да дойде премиерът Бойко Борисов и се заканиха да блокират пътищата и утре, но за по-дълго време. 

"Аз не съм идвал примерно 5-6 месеца и тръгвам за село, за Брестовец, и стигам, и нито мога да обърна, камерата ме е снимала. Кво правим? Аз съм в нарушение, без да знам, че има задължително", обясни Анатоли, който също излезе на протест.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК