fallback

Очакват се проливни валежи над Югозападна България

Минималните температури в населените места ще бъдат положителни

28.02.2020 | 08:15 Автор: Наталия Тотева

Нови проливни валежи се очакват днес над Централна Сърбия, Македония и Югозападна България. Валежите у нас над 800-900 м надморска височина ще са от сняг. Причината отново е студен атмосферен фронт, преминаващ през страната. Температурите ще се понижат, а вятърът ще се усили.

Минималните температури в населените места ще бъдат отново положителни - от 0 до плюс 5 градуса. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна и хладна вълна, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът ще бъде от запад-северозапад засилен, със скорост до 8 м/с. Максималните температури ще бъдат от 4 до 8 градуса. Над Черноморието преди обед ще има разкъсана облачност. Следобед ще вали дъжд. Температурата на въздуха от 9 до 12 градуса. Морската вода е с температура 8, 9 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде умерено, а по южното - слабо.

В планините очакваме ветровито време, следобед с валежи от мокър сняг, по-значителни над Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде силен от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне -5 градуса, а на 1500 м около 1,2. 

След дъждовете и снега тази седмица - следват топли дни. Възможно е да има повече вятър и облаци преди обед над северните райони, а следобед над южните части на страната. В неделя времето ще бъде динамично , със значителна облачност. Температурите все пак остават високи – 16 градуса ще са максималните. Ще духа югозападен вятър, който ще топи снежната покривка по високите части на планините. Следващата седмица започва с дъжд в Западна България и в Северна България. Празничният 3 март ще бъде доста ветровит, със значителна облачност и дъждове в югозападните и над североизточни райони. 

Вижте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback