fallback

Борисов на среща на високо равнище в Александруполис

Във фокуса на заседанието ще е свързаността

26.02.2020 | 10:12 Автор: Кристина Крумова

Четвърто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция се провежда в Александруполис. Бългaрcкaтa дeлeгaция ce вoди oт прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв и включвa двaмa вицeпрeмиeри и 8 миниcтри. 

Преди заседанието се състоя среща на четири очи между двамата премиери, както и двустранни срещи между министрите от двата кабинета.

Премиерът беше посрещнат от гръцкия външен министър. Очаква се да бъдат проведени разговори на тема енергетика. Мястото на срещата не е избрано случайно. В непосредствена близост до Александруполис се намира изграждащият се в момента газов терминал за втечнен газ, който се очаква да заработи през 2022 г. През януари стана ясно, че България ще участва с финансиране около 20% в този проект.

Във фокуса на заседанието ще е свързаността - транспортна, дигитална и енергийна, още по-активното и тясно сътрудничество в областта на опазването на външните граници на ЕС. 

Правителственият самолет също не бе подминат от страха за коронавирус. Една от журналистките в него беше свалена непосредствено преди излитането, защото е кашляла.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback