Президентът не бил освирквал никого, нито е организирал подобно събитие

Според доц. Милен Михов искането на ГЕРБ Радев да се извини е продължение на конфронтацията между тях

20.02.2020 | 21:32 Редактор: Ралица Братанова

От ГЕРБ упрекнаха Румен Радев, че на честванията на паметта на Васил Левски, под патронажа на държавния глава, е била поругана паметта на Апостола.

Президентът пък им отговори, че ако не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.

"Апостола винаги е бил национална ценност, към която всички са протягали ръце. Да бъде прикачен на партийното знаме, на ревера на партийния вожд, или на който и да е. Той е причисляван като свой и от леви, и от десни. И от републиканци, и от монархисти. Не видяхме нищо ново", коментира зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него искането на ГЕРБ президентът да се извини е продължение на силната политизация и конфронтация, която води единствено до разделение.

"Стремежът да бъдем малко по-близки до Левски, означава да бъдем малко по-смирени пред всички останали. А в неговия живот да виждаме дело - пример как се служи безотказно, безкористно и докрай на България", категоричен бе Михов.

По думите му това изглежда далеч от политическите нрави в България.

"Не смятам, че президентът е освирквал някого или е организирал подобно събитие. Бил съм на много чествания на славни дати - има и организирани, и маргинални групи, които смятат, че имат право да заклеймят някого. Светлият ден ни призовава да почитаме, а не да заклеймяваме" каза още депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Парламентът въведе мораториум до края на 2022 г. върху придобиването по давност на земеделски земи, собственост на училища.

"Това е малък, но важен закон, който засяга нещо, касаещо както паметта ни, така и сегашните ни проблеми и справедливостта по отношение на българското образование", коментира Михов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК