Истинска пролет: Температурите достигат цели 17 градуса

Времето се разваля в четвъртък

18.02.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Температурите днес на места ще достигнат цели 17 градуса. Ще е много приятно за разходка, а и за туризъм в планините. Сутринта може да ви се стори хладна, но не се притеснявайте, очаква ни един доста топъл ден. Облачността ще бъде разкъсана средна и висока, а слънцето определено ще ни накара да си припомним за пролетните дни. В това увери синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По-плътни ще бъдат облаците следобед над Западна и Северна България. След пладне ще задуха западен вятър, по-силен в Дунавската равнина. Минималните температури не са особено високи – от минус 3 до плюс 2 градуса. Над Черноморието сутринта ще бъде мъгливо, но през деня облачността ще е разкъсана. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана. Със слънцето обаче ще има и повече вятър - по високите части силен вятър от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 1 градус, а на 1500 м – 8. 

Високите температури ще продължат до края само на утрешния ден. Дори и в сряда ще бъде ветровито и по-хладно, със значителна и променлива облачност. В северните райони ще превалява слаб дъжд. 

В четвъртък започва застудяване с валежи по-късно през деня, по високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в мокър сняг. По-значителни валежи се очакват над Южна България и по планините. В петък в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаби снеговалежи ще има в планинските райони в нощта срещу събота. В събота и над планините преваляванията спират, облачността ще се разкъсва и ще намалява. 

През следващите часове очакваме образуването на нов средиземноморски циклон. Валежите ще достигнат България. По-значителни ще са процесите в нощта срещу четвъртък над Западна и Централна България и планинските райони. Не са изключени и гръмотевици над Югозападна България .

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК