Повишението на температурите продължава, застудява в четвъртък

Над Черноморието облачността ще бъде значителна

17.02.2020 | 08:26 Редактор: Кристина Крумова

Повишението на температурите продължава и в днешния ден. Максималните ще стигат от 11 до 16 градуса. Сутринта на места в низините видимостта ще бъде временно намалена. На фона на слънчево време следобед ще има временни заоблачавания с висока облачност. А най-ниските температури за тази сутрин са от - 2 до 4 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен източен-северизточен вятър. Температурата на въздуха - от 10 до 12 градуса. Морската вода с температура 5-7 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

В планините преди обед облачността ще бъде разкъсана, предимно висока . По високите била и върхове ще духа до умерен югозападен вятър. Температурата на височина 2500 м ще достигне - 1 градус, а на 1500 м – около +5. 

До сряда се очакват високи пролетни температури. Във вторник ще остане топло, но следобед ще се заоблачава, а вятърът ще се усилва. В сряда ще бъде ветровито и по-хладно, със значителна и променлива облачност.

В четвъртък и в петък започва застудяване като се очаква да превалява дъжд, който по високите западни полета и в Предбалкана ще преминава в мокър сняг. По-значителни валежи ще има над Южна България и по планините. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК