Helpbook алармира: Междублоково пространство стана на сметище

Дали община Пловдив ще го изчисти и възстанови, пита потребителят

14.02.2020 | 17:27 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook алармира: Междублоково пространство стана на сметище

В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за състоянието на парк в междублоковото пространство в квартал "Тракия", Пловдив.

От години на незаконен път между блоковете се изсипват опасни строителни отпадъци, докарвани със самосвали. Пространството се е превърнало в сметище, складиране на амбалаж, импровизиран паркинг, включително за изоставени автомобили.

На територията на зелената площ от години съществува и нерегламентиран пункт за изкупуване на отпадъци, от който има допълнително замърсяване на района, а малкото останала растителност се унищожава.

Това се твърди в сигнала, а нашият потребител задава въпроси дали община Пловдив ще предприеме действия: - ще се осъществи ли незабавна защита на пловдивчани от опасни отпадъци, ще се предприеме ли възстановяване и облагородяване на парка.

Как ще се предотвратят бъдещи посегателства към парка, ще се осъществи ли проверка на степента на замърсяване на почвата с опасни химикали и ще се санкционират ли извършителите?

Ако видите нередност,  подайте сигнал  онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК