Динамика във времето до края на седмицата - очаква ни и слънце, и дъжд

Максималните температури през деня ще са от 8 до 13 градуса

14.02.2020 | 07:53 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури сутринта са от минус 3 до плюс 2 градуса, по високите полета - до минус 6, 7. Преди обед облачността от запад ще се уплътнява, като на изток все още слънцето ще се показва. 

Следобед и привечер над западната половина на страната ще превалява дъжд, в планините сняг, като след полунощ ще завали и на изток. 

В Източна България ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури за деня ще са от 8 до 13 градуса, в крайните северозападни райони малко по-ниски. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. През нощта ще превали слаб дъжд. Температурата на въздуха ще бъде от 10 до 13 градуса. Морската вода е с температура 5-7 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините следобед се очаква облачно и мъгливо време. Ще започне да превалява сняг, в ниските части - дъжд. Ще бъде ветровито, по високите била и върхове ще духа силен югозападен вятър. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 6 градуса, а на 1500 м – около плюс 1, 2. 

До края на тази и началото на следващата седмица ни очакват както слънчеви часове, така и дъжд.

В събота ще бъде ветровито. Сутринта все още на места в планините и по високите полета ще прехвърча сняг, в низините ще превалява слаб дъжд, но валежите бързо ще спрат. 

В неделя ще бъде предимно слънчево. Сутринта студено, но пък през деня ще се затопля. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК